CALATORI STRAINI DESPRE TARILE ROMANE PDF

Get this from a library! Călători străini despre Țările Române. [Maria Holban; Ștefan Andreescu; Institutul de Istorie. CALATORI STRAINI DESPRE TARILE ROMANE IN SECOLUL AL XIX-LEA Serie noua. Volumul VI () Coordonatorul volumului: PAMELA BUSA. Calatori straini despre Tarile Romane by croitoru_eugen. c u t ä t a r i i pe n t r u g ä zd u i r e a u n o r m e m b r i a i s o l i e i. T o t o d a t ä.

Author: Fenrishicage Faeshicage
Country: Madagascar
Language: English (Spanish)
Genre: Automotive
Published (Last): 13 July 2004
Pages: 372
PDF File Size: 18.31 Mb
ePub File Size: 9.39 Mb
ISBN: 267-9-48095-691-3
Downloads: 11343
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Galrajas

A cerut ca Adunarea sa fixeze cel putin o data pentru totdeauna partea de redevente pe care legea o lam la fritelegerea partilor interesate. Sprijinim aceasta constatare pe faptul ca. La 9 mai am trecut prin U5en1i, care era cu totul pustiu, caci toti sdrbii fugiserd de acolo din cauza o5teni1or strainii in permanentd cdldtoreau inspre 5i dinspre Persia, 5i cu care ne-am intretinut desper indeajuns Rusia, care tsraini la randul sAu primejdia acestei situatii, pe care o sitntea zilnic, nu a cAutat sa o elimine.

Deoarece am ajuns acolo in bezna noptii si pe deasupra pe ploaie, cum Inca nu vdzusem vreodatd caravana91, nu pricepeam ce se petrecea. Asa s-a ajuns la solutia Iogodnei intre Ferdinand si Ana, cei doi fund practic de aceeasi varsta.

Este vorba in genere, ca i in vechea serie, de relatii de ambasadori, de misionari sau negustori. Aici sunt cloud fantani adanci rotunde, [aflate] la mica distanta una de alta, in care se coboara vreo zece trepte, care sunt uneori acoperite cu apd, and fantana este plina La 16 iulie am hranit [anirnalele] la Gar la, am trecut Xespre in timpul noptii.

Călători străini,vol.sup.

Desigur, folosirea adverbului oarecum” introduce o nuanta care sugereaza ca reconcilierea a fost doar de forma, dar chiar si asa textul este confuz caci Filelfo sustine ca Demetrios urma sa fie trimis la Sigismund de Luxemburg sa ceara ajutor, in timp ce el a prima misiunea sa vegheze ca fratele basileului sa nu fuga din Ungaria la turci. Fa pe voie craiului, Boteaza-te in legea Grecului, Ca mieii tai sa nu fie Pradd sabiei caldului. Doamna printesa Brancoveanum, femeia cea mai distinsa prin origine, bogatii, frumusete s-a dus de mai bine de douazeci de ani i tarkle o varsta and Inca se mai putea bucura de apreciere, a Ingropat toate aceste stralucite avantaje intr-o modesta chilie a unei manastiri din Carpati.

  DIDAPAGES TUTORIEL PDF

Dar in general aceste sate, scutite caltaori obligatia de a furniza soldati sau dorobanti, nu se plang. In jurul orasului se gaseau mai multe poduri de piatra. Se afla in apropierea localitApi Prohod [n. Idem, Implications politiques, p Georgeta Filitti, Beatrice Marinescu. Vom da in continuare p. Pe unii cu manile legate in dos. Spitalul a fost reconstruit iniar in 0 s-au ridicat alte noi cladiri aferente.

Vezi in Anexci fig. Ce mai peripetii noaptea! Ca sa-ti dau un exemplu: Am hrdnit [animalele] in satul tdtdresc din fata dealului. Dar mai este 0 o caoatori explicatie gramaticald pentru cuvantul domiciliali”, aceea cd ordonanta in chestiune, dorind sA acorde in exclusivitate dreptul de vot in adundrile electorale numai acelora care locuiau in romqne, a restrans dreptul de vot la o minoritate a boierilor 0 a privat marea majoritate a proprietarilor de drepturi tarilee pe care le-au exercitat sstraini in acest moment gra a fi contestatd, in 0 sub administratia provizorie, in 0 sub domnia lui Ghica, in sub domnia lui Bibescu, toate acestea, intamplandu-se pe baza instructiunilor lui Kiselev.

Aici am mancat intaia i probabil ultima traile came de cal frartd. La 2 aprilie am innoptat la Gar1a Au Intalnit de altfel in greaca, ca de altfel si in latina, cel mai mare ajutor Calatorl studiul umanioarelor i sunt astfel minunat de inzestrali, capabili Cetatea Neamt. Intre el a intreprins o calatorie mai lunga, impresiile culese find adunate In lucrarea Voyage illustri dans les cinq parties du monde en, aparuta la Paris in ,1mbogatita cu gravuri i desene, semnate de Appert, Barbot, Adalbert de Calstori, Alexandre Bida, Bouquet.

  ANDREA VICTRIX PDF

Legea cerea imperativ, gi pe build dreptate, aceasta formalitate esentiala, pentru ca atunci and dadea dreptul Adunarii, un drept atat de important ca acela de a provoca destituirea gefului statului, ea se apara de abuzul exercilarii acestui drept, gi dorea ca plangerile sa fie discutate, votate gi adresate celor doll Inalte curti public, ceea ce nu putea fi pus in practica decat dacd Adunarea s-ar fi simtit p.

CALATORI STRAINI, VOL II | Jon Jovi –

Totusi, trebuie sa spunem, ca, datorita unor obiceiuri pe care le-au introdus i, in special, limbii grecesti adusa de ei In principate, romanii le datoreaza astazi spiritul luminilor, fmetea i gustul care Ii distinge de alte popoare. La 24 septembrie inainte de amiazd am ajuns czlatori Prut in fata satului Tutora, unde este in permanentd un vad.

Am facut in viata mea mai mult de 40 leghe de posta.

Domnitorul primea felicitari din partea corpurilor statului, iar agentii strdini veneau sa-1 complimenteze in uniforma. Ultimul dintre obiecte reprodus in aceste desene este mult mai interesant; pentru ea el reprezinta numai putin de 18 figuri umane. La 3 aprilie am ajuns la Dunare, pe care am traversat-o la Oblucita la 4 aprilie. Camera de locuit era odaia care avea in centru o vatra deasupra arm se gasea un horn; langa vatra era astemuta o patura pentru sezut.

Pentru principatele romane, respectarea suzeranitatii otomane era importanta numai in masura in care ea era in conformitate cu dorinta Europei.

Dexpre atitudinea lui Filelfo fata de turci, v. In cuprinsul ei se poruncea: